top of page

Koláčiky z nátierky Mana


Tieto výborné koláčiky som pripravila v spolupráci s Agro Tami. Sú krehké a dlho vydržia mäkké. Lahodné cesto pripomína lístkové, no jeho príprava je oveľa jednoduchšia a škoricová plnka so slivkovým lekvárom sa dokonale dopĺňajú.


Cesto:

225g Mana Smotanová nátierka

150g maslo

240g hladká múka

Náplň:

200g Mana Smotanová nátierka

2 čl mletá škorica

2-4 PL hnedý cukor

Slivkový lekvár

Rozšľahané vajíčko na potretie

Z masla, Many a múky vypracujeme kompaktné cesto. Vôbec nevadí, keď nebude homogénne. Ako som už spomenula, kvôli kúskom masla sa bude správať trochu ako lístkové. Zabalíme ho do potravinovej fólie a vložíme do chladničky na aspoň 3 hodiny.


Vychladnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3mm, nakrájame ho na štvorce (ak chcete menšie koláčiky, urobte menšie štvorce, ak veľké, nakrájajte väčšie štvorce). Na každý štvorec dáme kôpku slivkového lekváru a kôpku krému zo smotanovej nátierky (Manu zmiešame s hnedým cukrom a mletou škoricou. Cukor pridajte podľa toho, aký sladký krém chcete). Dva protiľahlé konce štvorca preložíme cez seba, aby plnku bolo vidieť.


Koláčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 12 až 15 minút v rúre zohriatej na 180°C. Hotové koláčiky posypeme práškovým cukrom.


Dúfam, že vám koláčiky chutiť aspoň tak ako nám :)

Ľubka

bottom of page